Val d'Oca, Prosecco Extra Dry Millesimato

149.00 kr.

Val d'Oca, Prosecco Extra Dry Millesimato

Val d'Oca, Prosecco Extra Dry Millesimato

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Vår utvärdering

Det är en trevlig mousserande vin med ljus halmgul färg, fina och ihållande bubblor, elegant och fruktig doft av vilda blommor, färska och saftiga fruktsmaker, personifiera syra och en behaglig eftersmak.

Om produkten

Denna Prosecco kommer från Val d'Oca, som ligger vid foten av venetianska Alperna i regionen mellan Asolo och Conegliano, norr om Venedig. Företaget grundades 1952 av en handfull vinodlare, som hade en stark tro på fördelarna med samarbete. Sedan dess har företaget vuxit och består idag kooperativ av cirka 600 tillverkare. Den tillverkas av 100% Glera (även kallad Prosecco) druvor och produceras på Charmat metod i vilken den andra jäsningen sker i ett slutet tryckkärl. Det är en trevlig mousserande vin med ljus halmgul färg, fina och ihållande bubblor, elegant och fruktig doft av vilda blommor, färska och saftiga fruktsmaker, personifiera syra och en behaglig eftersmak.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.