Tolten, Sauvignon Blanc 2020

89.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Tolten, Sauvignon Blanc 2020

Tolten, Sauvignon Blanc 2020

Kropp Let
Aciditet Medium
Sötma Tør

Facts

Smakprofil:
Grøn
Kropp:
Let
Årgång:
2020
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Skruvlock
Alkohol %:
13,00
Område:
Central Valley
Passar till:
Land:
Chile
Druvor:
Odling:
Konventionell
Aciditet:
Medium
Sötma:
Tør

Serving tips

Ljus fisk
Vegetariska rätter
Sushi

Om produkten

Massor av saftiga citrusfrukter, krusbär och fläder på paletten kompletteras vackert med en färsk syra. Strukturen är skarp och saftig med en arombild, vilket säkerställer att vinet uppnår en fin balans. Denna chilenska sauvignon blanc är ett opretentiöst och saftigt fodral som passar perfekt till både din färska pasta, kyckling eller vegetarisk.

Carmen skördar druvorna på natten så att de behåller sin färskhet och efter försiktig pressning lagras vinet i stålfat för att bevara färskheten.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.