Tollot-Beaut, Aloxe Corton 2020

719.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Tollot-Beaut, Aloxe Corton 2020

Tollot-Beaut, Aloxe Corton 2020

Serving tips

Mörkt kött
Stekrätter

Our evaluation

Intensiv och kraftfull Bourgogne där de gamla pinnarna säkerställer hela balansen. Klara noter av jordgubbar och mogna röda plommon. Smaken är tät men med eftersmakseffektivitet som är helt ren.

Om produkten

Intensiv och kraftfull Bourgogne där de gamla pinnarna säkerställer hela balansen. Klara noter av jordgubbar och mogna röda plommon. Smaken är tät men med eftersmakseffektivitet som är helt ren.Aloxe Corton ligger norr om Beaune stad. Kommunen kännetecknas av Corton Hill, som även namnger den enda Grand Cru här. Den relativt höga platsen, i kombination med jorden, ger viner med intensitet och balans. Druvorna är inställda före jäsningen och Tollot Beauts fokus är definitivt på mogen frukt från gamla vinstockar, vilket ger mycket intensiva viner. Idag ca 20% ny blek, vilket ger en stil i vinet där frukten dominerar mer än skålen.

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.