Theophile Roederer, Brut Champagne Magnum

999.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Théophile Brut är tillverkad av 1/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay och 1/3 Pinot Meunier. Pinot Noir och Chardonnay kommer från Louis Roderer's yngre vinstockar (8-10 år) medan vissa Pinot Meunier-druvor köps från vanliga leverantörer i Vallée de la Marne och väster om Montagne de Reims. Blandningen består av fyra olika årgångar och efter en partiell malolaktisk jäsning jäses vinet i en flaska i min. två år. Efter att ha förgorgat stannar vinet i källaren i ytterligare 6 månader. Vinet tillsätts ca. 30% reservviner från äldre årgångar, något som bl.a. ger den en distinkt och personlig karaktär.

Även om det är färskheten och de känsliga tonerna som framhävs i Théophile, har den också en bra krämig och djärv karaktär, med nyanser av lindblomma, taggblomma och persika. Vinet har en klassisk karaktär av nybakat rågbröd, vilket gör det också perfekt för gastronomi. Det skulle vara perfekt som aperitif, men dess goda struktur och fyllighet gör det också lämpligt för fjäderfä, fisk och skaldjur.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).