The Winery of Good Hope, Bush vine Chenin Blanc 2020

144.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Handskördade druvor från övervägande gamla "buskvinor" i det svala, södra Helderberg-området i Stellenbosch är grunden för Good Hope Chenin Blanc. Här skördas druvor som håller på att explodera med färska, fruktiga dofter, perfekt balanserade av mineraltoner och en friskhet som antyder mogen kalk. Med mild pressning, minimal hudkontakt och långsam jäsning vid låga temperaturer har Edouard Labeye säkerställt att alla dessa läckerheter uttrycks till fullo i det färdiga vinet. Förvaring "sur lie" med regelbunden omrörning har gett extra fyllighet och en Chenin Blanc som är svår att slå när det gäller ren, rå njutning och kvalitet till priset.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).