Glömt lösenordSkapa konto
  • Leverans från 49,-
  • Fraktfritt från 749,-
  • Snabb leverans
Tenuta Ulisse
Pris
1 stk
Typ av vin
1 stk
2 stk
9 stk
3 stk
Druvtyp
2 stk
1 stk
Lämplig för
1 stk
1 stk
2 stk
1 stk
1 stk
2 stk
1 stk
1 stk
2 stk
2 stk
1 stk
1 stk

Tenuta Ulisse

Mellersta Italiens Abruzzo region är vida känd för sina röda viner från Montepulciano druvan. Tidigare trodde man att druvan var identisk med Sangiovese från Toscana, då båda druvsorterna ger viner med en oemotståndlig saftig bärfrukt. Sedan har man fastställt att druvorna är mycket olika, bla. för att Sangiovese viner förmår att bevara sin frukt med åldern, medans Montepulciano viner har en tendens att blekna.    På Tenuta Ulisse har man uppfunnit en banbrytande vinifieringsmetod, så man kan bevara Montepulciano druvans spektakulära frukt, oförstörd i det slutliga vinet. I all enkelhet går metoden ut på att beskydda druvan mot syre och värme från samma sekund som den lämnar vinstocken. Vingården använder inte kemiska hjälpmedel såsom enzymer, konstjäst och syra, och användandet av svavel är minskat till ett absolut minimum. Druvorna skördas om natten, när temperaturen är som lägst. Skörden fraktas i små portioner, blixtsnabbt till vingården, där druvorna noggrant sorteras för hand. Härefter blir druvorna avstjälkta och nedkylda på få minuter, till omkring fryspunkten. När musten har dragit färg och kraft ur druvskalen, pressas druvorna i en pneumatisk press, som försiktigt pressar musten genom ett lågt tryck på endast 0,7 bar. Efterföljande jäses vinet vid låg temperatur.

Rosévin
En aromatisk och sensuell ökade vin från Tenuta Ulisse. Ljust rosa färg med fjäder aromer av röda frukter såsom körsbär, jordgubbar och hallon. Smaken domineras
Förut 180,00 kr.
Från 151,00 kr. Varav alkoholskatt: 23,60 kr. Varav moms: 30,20 kr.
Spara 29,00 kr.
Prisgaranti
Mängdpris
vid 1 st.: 180,00 kr.
vid 2 st.: 151,00 kr.
(Erbjudandet gäller vid köp av 2 st. eller mer)
   På lager
Tenuta Ulisse, Sogno di Ulisse Rosato 2016
Resultatet är en otroligt aptitretande och prakt rosé, som utgör en perfekt synergi mellan Montepulciano grape läcker intensiv frukt och Merlot druva "krydda"
115,00 kr. Varav alkoholskatt: 23,60 kr. Varav moms: 23,00 kr.
Prisgaranti
   Slutsåld
Kundservice

Bakom VildMedVin.se står en av Danmarks största vinbutiker. I butiken finns utbildad personal med stor kunskap om allt inom rött- och vitt vin! Kontakta oss gärna med frågor, eller om du inte hittar det röda vin, vita vin eller champagnen du letar efter. Vi hjälpar dessutom gärna till med vin för alla tillfällen.
 

 

Kontakta oss!

+45 77 34 21 64


VildMedVin ApS   |   Sverige   |   + 45 77 34 21 64   |   info@vildmedvin.se  
0