Tenuta Tascante, Contrada Pianodario 2017

499.00 kr.

Tenuta Tascante, Contrada Pianodario 2017

Tenuta Tascante, Contrada Pianodario 2017

Serving tips

Pasta & Pizza
Risotto

Om produkten

Contrada Pianodario är ett enda fältvin från Pianodario-fältet, som ligger på 775 meters höjd. Här får nerello mascalese de optimala förhållandena och skapar viner som mest av allt hänvisar till mogen vinröd och barolo med en antydan till chiantivärme. Framträdande, eleganta, sofistikerade och spännande viner med subtila tanniner och välbalanserad syra.

Etna DOC är fortfarande ett kommande vinregion för resten av världen, men vin har framställts här långt innan världens vinögon hittade vägen hit. De namngivna vingårdarna, Condradas, kan ha många olika ägare, precis som du ser i Bourgogne och Barolo. Vinodlingarna skiljer sig från varandra genom att ha olika jordtyper och soltimmar - varför vissa är mer eftertraktade än andra. Det är inte ett officiellt system som i Bourgogne, men kanske en dag kommer det att vara.

Andra populära produkter

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.