Terre di San Leonardo är gjord av en blandning av alla druvsorter på fastigheten, från 5 till 25 år gamla vinstockar. Druvorna skördas under oktober och 100% avstjälkade vid ankomsten till källaren. Efter en mild krossning översatt jäsning började i temperaturreglerade tankar med ofta omrördes. 80% av vinet åldras i 18 månader i stora fat av slaviskt trä, medan de återstående 20% mogna i min. 6 månader på franska fat. Efter buteljering vinet kvar i mitt. 6 månader i källaren innan de släpps. Vinet har en mycket fin, glänsande, rubinröd färg. Jag luktar du hittar fina aromer av röda bär, krisebær, vinbär (svart vinbärsblad), som växer med syresättning. Smaken är skarp och köttig medan nyanser av mogna plommon och körsbär. Vinet har en bra velour och slutar mycket elegant och lite feminin. Servera den till risotto, pasta med tomatsås, gratänger och kött, fågel, kalv eller lamm.