Tenuta San Leonardo, Terre di San Leonardo 2016

229.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Terre di San Leonardo är gjord av en blandning av alla druvsorter på fastigheten, från 5 till 25 år gamla vinstockar. Druvorna skördas under oktober och 100% avstjälkade vid ankomsten till källaren. Efter en mild krossning översatt jäsning började i temperaturreglerade tankar med ofta omrördes. 80% av vinet åldras i 18 månader i stora fat av slaviskt trä, medan de återstående 20% mogna i min. 6 månader på franska fat. Efter buteljering vinet kvar i mitt. 6 månader i källaren innan de släpps. Vinet har en mycket fin, glänsande, rubinröd färg. Jag luktar du hittar fina aromer av röda bär, krisebær, vinbär (svart vinbärsblad), som växer med syresättning. Smaken är skarp och köttig medan nyanser av mogna plommon och körsbär. Vinet har en bra velour och slutar mycket elegant och lite feminin. Servera den till risotto, pasta med tomatsås, gratänger och kött, fågel, kalv eller lamm.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.

Andra populära produkter