category label Eko

Tenuta Civranetta, Moscato Spumante Demi-Sec

179.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Moscato-druvorna för detta vin plockas upp på gården Civranetta vid den historiska 'Via Annia', nära den venetianska lagunen där familjen Fidora har odlat vin i mer än 100 år. Området var redan känt för sina romerska viner, men täcktes senare med skog under en lång period. Det var de benediktinska munkarna som under 1300-talet förvandlade en del av skogen till jordbruk. planterade vinstockar i kvadratiska tomter, åtskilda med diken - en form av odling som har bevarats vid vingården Civranetta. Familjen Fidora förvandlade odlingen på 80 hektar. vingårdar för ekologi 1974. De återstående 80 ha. Fastigheten är täckt med skog, kratt, ängar och dammar, vilket garanterar en perfekt biologisk mångfald.

Fidoras mousserande Moscato klassificeras Vino Spumante de Qualita och vinifieras enligt den 'méthode traditionella' tekniken, där den första jäsningen (alkoholhaltig jäsning) äger rum i tankar och den andra jäsningen sker i flaskan - varvid vinet blir naturligt mousserande. Vanligtvis används jäst och socker för att starta annan jäsning, men på Fidora lägger du till färskt druvmust, som naturligtvis innehåller socker och druvornas egen jästkultur.

Moscato Spumante har en fin gyllene färg och en livlig, bestående mousse. Duften är omedelbart aromatisk med läckra, exotiska och fruktiga Muscat-nyanser. Det har fruktsöthet i smak, men också en god friskhet och en god bit, vilket gör den mycket charmig. Perfekt för välkomst och precis som född till asiatiska inspirerade rätter med t.ex. skaldjur, fisk eller fjäderfä.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.

Andra populära produkter