Tedeschi, Amarone Monte Olmi 2013

1 134,00 kr
Få erbjudande för produkt
Leverans 4-5 arbetsdagar
Passar till
Information
Typ
Rött vin
Land
Italien
Område
Veneto
Distrikt
Amarone della Valpolicella
Årgång
2013
Flaskstorlek
75 cl
Alkohol %
17,00
Korkvariant
Kork
Passar till
Kryddiga rätter Mörkt kött Vilt
Om produkten

Vin i fem generationer

Familjen Tedeschi har producerat vin i fem generationer. Huset grundades 1824 när Nicolò Tedeschi satte alla sina besparingar i vissa vingårdar. Samtidigt gjorde han det till en familjetradition att investera var och en i besparingar i fält varje gång du fick chansen att köpa det allra bästa mikroklimatet. Idag leds huset av Nicolòs barnbarn, Riccardo Tedeschi, som drar nytta av familjens markinnehav i de allra bästa delarna av Valpolicella och Soave.

Landmärken i Monte Olmi

Fältet Monte Olmi ligger vid staden Pedemonte i hjärtat av Valpolicella Classico-distriktet. Jorden består av järnhaltig lera och färgade avlagringar av kalksten. Leran ger druvor perfekt mognad och storhet, medan kalkstenen ger vinet surhet och livlighet. Riccardo Tedeschi säger i all ödmjukhet att han inte gör annat än att skörda druvorna - vinets kvalitet kommer uteslutande från fältet. Det är förmodligen bara halva sanningen. För att få ut det bästa av fältet, odlar Riccardo vinstockarna hårt och skördar endast cirka 25 hektoliter per hektar. Eftersom fältet bara är 2,5 hektar uppgår den årliga produktionen till mindre än 1 000 lådor per år, om vinet alls produceras. Amaronen från Monte Olmi-fältet erbjuds endast i de största årgångarna.

Amarone Classico Monte Olmi

Amaron i Monte Olmi-fältet får ständigt höga betyg i de internationella vintidningarna. Vinet ses ofta uppnå lika höga poäng som fyra till fem gånger dyrare viner. I glaset visas vinet med den klassiska Amaronen tegelröda färgen. Duften är oerhört intensiv, mättad med nyanser av mogna bär, torkad frukt och en antydan av bitter mandel. Smaken är extremt rik och intensiv - en explosion av frukt - och eftersmaken varar i över en minut. En fantastisk Amarone-upplevelse.