Taylor's Single Harvest Very Old Port 1961

4,999.00 kr.

Taylor's Single Harvest Very Old Port 1961

Taylor's Single Harvest Very Old Port 1961

Serving tips

Söta desserter
Frukt & Nötter

Vår utvärdering

Taylor's har beslutat att släppa denna begränsade upplaga, som skördades 60 år tidigare och har lagrats i 59 år på ekfat.

Detta unika och helt exceptionella portvin har en otroligt vacker färg samt delikat och intensiv arom med extraordinär komplexitet och ett hav av nyanser. Här är doften av ek, vanilj, torkad frukt, marsipan, nötter, tobak, kryddor och en ny touch av citrus.

Om produkten

Taylor's har beslutat att släppa denna begränsade upplaga, som skördades 60 år tidigare och har lagrats i 59 år på ekfat.

Detta unika och helt exceptionella portvin har en otroligt vacker färg samt delikat och intensiv arom med extraordinär komplexitet och ett hav av nyanser. Här är doften av ek, vanilj, torkad frukt, marsipan, nötter, tobak, kryddor och en ny touch av citrus.

Smaken är komplex, rund och sammetslen mjuk med god och frisk syra samt en lång och trevlig eftersmak med toner av karamell, mandel, sylt och torkad frukt.
Det är ett helt perfekt balanserat portvin som fortfarande är rent och friskt trots dess många års lagring av ek.
Detta harmoniska portvin är särskilt lämpligt för desserter, fikon, mandlar, jordgubbar eller som ett glas "för tidigt" efter en god måltid.

Flaskan bör drickas inom två månader efter öppnandet, den ska serveras kyld och drickfärdig nu, för till skillnad från t.ex. Vintage Port, som mognar i flaskan, dessa är Very Old Single Harvest Ports, som mognar i ekfat och tappas bara när de är helt mogna, redo att drickas så snart de tappas på flaska.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.