Stepp, Pinot Gris 2020

149.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Denna mångsidiga Pinot Gris är utsökt och uppfriskande ensam eller som en partner med sallader, vit fisk eller räkorätter. Druvorna för detta vin kommer från gamla vinstockar planterade på den kalkstensrika jorden i regionen Pfalz i Tyskland. Druvorna plockas i den senare delen av skörden för att säkerställa full fruktmogenhet. Således har viner massor av saftiga fruktsmaker av äpple, melon och päron.

50% av växterna är i kalksten, resten i sandsten och blandad jord. Återigen åtta månader på sediment och 5% av vinet lagras i andra årets fat. Fräsch typ av Pinot Gris med högintensiva och mineraliska toner. Har anteckningar av mogna äpplen, melon och Poire William.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Andra populära produkter