Stefan Bietighöfer, Dark Chocolate Reserve Trocken 2017

249.00 kr.

Stefan Bietighöfer, Dark Chocolate Reserve Trocken 2017

category label Eko

Stefan Bietighöfer, Dark Chocolate Reserve Trocken 2017

Vår utvärdering

›Dark Chocolate› är en spännande blandning av flera olika druvsorter, som växlar från årgång till årgång, enligt Bietighöfers 'humör'. Exklusivt handskördad frukt med ursprung från de soldränkta vinsluttningarna i södra Pfalz. Biodynamiskt certifierad, spontanjäst och därefter lagrad på små använda ekfat (225 liter), under en period av 12 månader.

Om produkten

Sydafrika, Frankrike och södra Pfalz möter trollkarlen Bietighöfer i denna extremt spännande blandning! Unik fusion av druvsorterna Pinotage, Cabernet Sauvignon och Pinot Noir, vilket resulterar i ett extremt komplext och karaktärsfullt vin som inte går att jämföra med andra. Doften är djup, vild och nästan animalisk till sin karaktär, med toner av svarta skogsbär, konserverade plommon, rostat kaffe och slakteri, ackompanjerad av rök, undervegetation, paprika och en subtil touch av jod. Medelfyllig, rak och välstrukturerad mun, med sandkornspolerad tannin och energisk fruktsyra. Mörkröda körsbär, björnbär, valnötskärnor och svarta teblad, omgivna av rökt kött, torkade svampar, bergamott och bitter choklad. En lång, livlig och saftig final, med lager av komplexitet som enträget utspelar sig. Helt enkelt är denna lekfulla och antidogmatiska pärla från biodynamikern Bietighöfer unik!

›Dark Chocolate› är en spännande blandning av flera olika druvsorter, som växlar från årgång till årgång, enligt Bietighöfers 'humör'. Exklusivt handskördad frukt med ursprung från de soldränkta vinsluttningarna i södra Pfalz. Biodynamiskt certifierad, spontanjäst och därefter lagrad på små använda ekfat (225 liter), under en period av 12 månader.

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.