Glömt lösenordSkapa konto
  • Leverans från 99,-
  • Fraktfritt från 999,-
  • Snabb leverans
Stauning Rye Whisky, Marts 2019

Stauning Rye Whisky, Marts 2019

822,00 kr.
Varav alkoholskatt: 161,44 kr. Varav moms: 164,40 kr.
Prisgaranti
   Slutsåld
Föremålet är tyvärr såld. Ange din e-postadress i rutan nedan för att få ett e-postmeddelande när det är lagrat igen.
E-mail:
Detta är en Rye Whisky. En maltad råg whisky. Som alltid med grovmald råg och korn. Destillerad på små koppar potstills. Uppvärmd via öppen eld (som under de gamla goda dagar).

Whiskyen har lagrats på nya amerikanska vita ekfat. I det här fallet har whiskyen fått två lagringar. Den har alltså lagrats omgångar på nya fat. Det har gett mycket färg och smak från faten - en mycket fyllig whisky.

Den är varm, vänlig och frisk på samma gång, kryddig, djärv, fyllig och verkar betydligt äldre än ålder visar. Du känner tydligt rågen och känner igen lukten av nybakat rågbröd.

Stauning Rye innehåller endast mald råg och en liten del mald korn. Det gör den till något särskilt inom whiskyvärlden. Råg är svårhanterat och ännu svårare när det är malt. Därför är det inte vanligt att man maler råg ute i världen. Vid Stauning använder man sig av en egen uppfinning till detta, vilket gör att de kan hantera malningen av råg. Allt spannmål är från de lokala markerna - de marker som omger Stauning.

Många menar, att Rye whisky är ett amerikansk/kanadensiskt fenomen, men begeistringen för whisky producerat med råg förde Stauning Whisky till att våga prova den amerikanska stilen.
Visa mer
Visa mindre
Whisky sortRye Whiskey RökighetIngen rökighetAlkohol50%
Flaskstorlek50 cl
Produktförslag
Highland Park 12 Years Old - Hitchhiker Pack
Vinpaket - Rosé paketet
Vinpaket - Rosé paketet
Förut 770,00 kr.
638,00 kr.
Villa Wolf, Villa Wolf Riesling 2018
Villa Wolf, Villa Wolf Riesling 2018
Förut 157,00 kr.
Från 127,00 kr.
Kundservice

Bakom VildMedVin.se står en av Danmarks största vinbutiker. I butiken finns utbildad personal med stor kunskap om allt inom rött- och vitt vin! Kontakta oss gärna med frågor, eller om du inte hittar det röda vin, vita vin eller champagnen du letar efter. Vi hjälpar dessutom gärna till med vin för alla tillfällen.
 

 

Kontakta oss!

+45 77 34 21 64


VildMedVin ApS   |   Sverige   |   + 45 77 34 21 64   |   info@vildmedvin.se  
0