Jura, One For The Road 22 Years Old

2 465,00 kr
Leverans 4-5 arbetsdagar
Information
Typ
Whisky
Land
Skottland
Område
Isle of Jura
Whisky typ
Single Malt Whisky
Odling
Konventionell
Flaskstorlek
70 cl
Alkohol %
47,00
Om produkten

Skottlands prisbelönta Jura Distillery skapar "One for the Road" för att markera farväl till destilleriets mångåriga chef. En passande hyllning till en 39-årig whiskykarriär, som därmed minns Willie Cochrane verk med en specialutgåva av Jura single malt.När Willie Cochrane kom till ön Jura under 1977, förväntas han att vara där en två- eller tre årstider. Nu - 39 år senare - är han fortfarande kvar, men bara en kort stund, då han snart går i välförtjänt pension. Willie arbetade sig hela vägen upp. Han började som ung ingenjör och visste absolut ingenting om whisky, men var trevligt att ha till hands när det kom till öborna Land Rovers.

Även om han ursprungligen hade lite kunskap om whisky, erbjöds han ett jobb i destilleriet och det visade sig snart att han hade en talang för att göra exceptionella single malts. Under de kommande 39 åren var Willie en känd del av ön Jura. Känd inom industrin för sin vänlighet och kompetens samt för att skörda många medaljer för hans Jura whisky. Som en sann ambassadör för Jura Distillery har Willie accepterade tusentals besökare från hela världen och personligen berättat om hantverket och det engagemang som används i produktionen av varje fat Jura Single Malt. Destilleriet öppnades igen under 1960 för att rädda samhället på den lilla ön.

Projektet lyckades! 10% av öns befolkning (17 man) arbetar idag på destilleriet och Jura producerar en av de mest hyllade single malt i världen. Vår sista hyllning till Willie är skapandet av "One for the Road". Det finns bara totalt 5000 flaskor i världen av denna 22 år av Jura - åldras därefter i gamla Pinot Noir fat, ofiltrerade och utan färgjustering.Willie Cochrane säger: "Varje Limited Edition är speciell, men den här är särskilt nära mitt hjärta, eftersom det är den sista whisky vi avtappar från fat, som producerats under mina många goda år på Jura. Folk från när och fjärran har igenom åren kommit till ön för att dela sin uppskattning av whisky med mig och teamet bakom destilleriet och nu, när jag har möjlighet, kan jag inte tänka mig ett bättre sätt att tacka för uppskattning än genom att släppa "min" sista Limited Edition - One for The Road!Färg: Djupt mahogny med honung gyllene skimmer.

Doft: Nybakat bröd, fuktig nötkaka, övermogen ananas och vanilj En antydan av mörk choklad, kaffe och macaroon.

Smak: Ingefära och karamelliserad persika. Glaserade nektariner, rödvinskokta päron, rörsocker och mjuka tranbär.

Eftersmak: En finalen av söt lakrits, kaffe, fikon, sirap och körsbärskaka.

Andra populära

 1. Planeta, Eruzione 1614, Nerello Mascalese 2017
  Planeta, Eruzione 1614, Nerello Mascalese 2017
  367,00 kr
  Leverans 4-5 arbetsdagar
  Leverans 4-5 arbetsdagar
 2. Bernollin, Bourgogne Rouge, Les Corbaisons 2018
  Bernollin, Bourgogne Rouge, Les Corbaisons 2018
  Ord. pris 276,00 kr 253,00 kr
  Leverans 4-5 arbetsdagar
  Leverans 4-5 arbetsdagar
 3. Bodegas Gormaz, 12 Linajes Crianza 2016
  Bodegas Gormaz, 12 Linajes Crianza 2016
  291,00 kr
  Leverans 4-5 arbetsdagar
  Leverans 4-5 arbetsdagar
 4. Tequila Espinoza Blanco 50% 70 cl.
  Tequila Espinoza Blanco 50% 70 cl.
  688,00 kr
  Leverans 9-10 arbetsdagar
  Leverans 9-10 arbetsdagar