Är en gyllene rom åldern 5 år i amerikanska 220 liters ekfat, som tidigare använts för att lagra Bourbon whisky. Precis som den vita Cubanacan, denna rom jäst och destilleras på färsk sockerrörssaft "Guarapo" och inte melass som de flesta andra rum. En produktionsmetod känd från den så kallade Rhum Agricole. I fallet med en så kallad tropisk mognad, vilket innebär att den karibiska värme och fuktighet innebär att alkoholen mognaden sker 2-3 gånger snabbare än exempelvis en whisky lagras i en kall källare i Skottland. Kanske är det just därför Cubanacan Añejo Superior, trots sin unga ålder, en förvånansvärt rund och harmonisk alkohol med en stor bukett och en smak av honung, socker, rostade karamell och mandel. Denna gyllene rom kan avnjutas rent med is eller blandas i connaisseurens drinkar och cocktails. Kan'anbefales i en klassisk Daiquiri, som använder mörk rom eller Añejo Highball med Cubanacan Orangerie.