Albert Sounit, Cremant Châtaignier Rosé

299.00 kr.

Albert Sounit, Cremant Châtaignier Rosé

Albert Sounit, Cremant Châtaignier Rosé

Om produkten

Crémant Rosé från Albert Sounit gjord av 70% Gamay, används ofta i Crémant Rosé, för tillförsel av frukt och omedelbarhet, och 30% Pinot Noir, som ger ryggraden och struktur. Det är en torr Crémant med samma "doserings" (socker sprit tillsats) som Sounits brut "Prestige", men särskilt Pinot Noir densitet gör det till en starkare och mer "manliga" Crémant. Använd den som en välkomstdrink, en fisk eller skaldjur soppa, till exempel. kalvefrikasse en eller fjäderfä. Det kommer också lämpar sig väl för en kraftfull hopkok vegetabiliska maträtt.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.