Albert Sounit, Cremant Prestige demi-sec

249.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Albert Sounit, Cremant Prestige demi-sec

Albert Sounit, Cremant Prestige demi-sec

Serving tips

Aperitif
Friska desserter
Frukt & Nötter

Vår utvärdering

Cremant Demi-Sec från Albert Sounit gjord av 2/3 Pinot Noir, som ger ryggraden och strukturen av vinet och 1/3 Chardonnay, som levererar frukt karaktär och finess till vinet. Den klassiska druva kompositionen ger en Crémant med fin frukt smaker, friskhet och krispighet av lukt och smak och en sällsynt elegans som annars bara finns i en bra champagne. Den känsliga sötma känns särskilt i eftersmaken och är också mycket harmonisk och intensiv.

Om produkten

Kvaliteten på Albert Sounits Cremant de Bourgogne inkluderar kännetecknas av att den lagrar vinet betydligt längre än de flesta andra tillverkare, och om dubbelt så lång tid som lagen föreskriver. Enligt lag Crémant de Bourgogne flaska åldrats under minst nio månader på sin "lögn", det vill säga den fällning som inträffar efter flaskegæringen. På Albert Sounit flaska lagrad Crémanten i inte mindre än 18 till 24 månader. Detta möjliggör en mycket finare mousse och ger mycket större finess och karaktär. Cremant Demi-Sec från Albert Sounit gjord av 2/3 Pinot Noir, som ger ryggraden och strukturen av vinet och 1/3 Chardonnay, som levererar frukt karaktär och finess till vinet. Skillnaden mellan denna Demi-Sec och Sounits Brut Prestige är en högre dos under disgorgement -. Doseringen av socker likör, lägga när du tar bort sediment och ta rätt svamp i Vinet är lite sötare än "Prestige" edition. Man kan omedelbart tror att det är att lägga lite mer socker likör skulle innebära mindre frukt och fräschör i vinet, men det är definitivt inte fallet. Den klassiska druva kompositionen ger en Crémant med fin frukt smaker, friskhet och krispighet av lukt och smak och en sällsynt elegans som annars bara finns i en bra champagne. Den känsliga sötma känns särskilt i eftersmaken och är också mycket harmonisk och intensiv. Använd den som en välkomstdrink för festliga tillfällen eller för en dessert under en måltid

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.