Simonsig, Kaapse Vonkel Brut Rose

299.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Kaapse Vonkel är Sydafrikas första mousserande vin som produceras på Méthode Champe (eller Cap Classique, som det sägs i dag i Sydafrika) och det är fortfarande en av de mest hyllade vintage "mousserande vin" i området. År 2004 husets källarmästaren Johan Malan sätta en rosé version av Kaapse Vonkel använda tre Pinot'er på fastigheten: Pinotage, Pinot Noir och Pinot Meunier (även om ingen Meunier förfaller 2007). Det är fruktiga toner som dominerar denna glittrande rosé med fina aromer av rosor, röda bär och lite bröd. I smaken vinet är torrt och skarpa, med läckra toner, vilket gör det mycket harmonisk. Kaapse Vonkel Rosé är en perfekt aperitif till exempel. tillsammans med små snittar och tapas, eller kalla bufféer, mottagningar, etc. Det kommer också lämpar sig väl som en festlig touch till ett fiske eller skaldyrsret utan också för sallader - till exempel. med röd grapefrukt eller ananas.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.