Sifer Wines, Casi 2021

199.00 kr.

Sifer Wines, Casi 2021

Sifer Wines, Casi 2021

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Sten frugt
Tropisk frugt

Aroma

Sten frugt
Tropisk frugt

Facts

Aciditet:
Høj
Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Årgång:
2021
Odling:
Naturvin
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
10,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
8-12°C

Serving tips

Aperitif
Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä

Om produkten

Vinet kommer från Tarragona-området i Spanien. Som många vet är Spanien ett otroligt mångsidigt och varmt vinland som ofta producerar solmogna och karaktärsfulla viner. Både på den vita och den röda fronten. Tarragona är inget undantag när det kommer till värmen. Sifer Wines lyckas dock skörda något tidigare så att druvorna fortfarande behåller en rik och närvarande syra.

Casi ’21 är en helt ny cuvée från Sifer Wines och är ett projekt som sköts av vingårdens unga medarbetare som länge haft en filosofi om att producera just ett sådant vin. Casi ’21 är baserad på Xarel-lo, Grenache Blanc och lite Macabeo. Tre druvor som alla är extremt kända för området. Vinet är relativt funky och livligt. Dels för att det inte är filtrerat men också på grund av den hudmaceration som finns på vinerna. 

Som så ofta när du dricker vitt vin/orangevin från Spanien hittar du en distinkt och fruktig ton, vilket bestämt också visar sig i detta vin. Du kommer att ana tropiska frukter, gula stenfrukter och en nästan persikoliknande arom i vinet som i slutändan tyngs ner av en grön och bitter syra. Den perfekta kombinationen om du frågar oss!

Vinet vinner ingenting på att luftas före servering. Servera gärna vinet direkt från kylskåpet. Det kan knappast bli för kallt, enligt oss.

Mat i kombination
Casi ’21 är ett “lätt fylligt” orangevin. Alltså ett vitt vin med väldigt lite skinnkontakt. Det ökar komplexiteten och intensiteten något, vilket gör att vinet absolut går att servera till lite mat. Fågel och ljust kött kommer framförallt komplimenteras fint av detta vin.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.