4.0
af 1 anmeldelser

Segura Viudas, Cava Semi Seco

125.00 kr.
4.0
af 1 anmeldelser

Segura Viudas, Cava Semi Seco

4.0
af 1 anmeldelser

Segura Viudas, Cava Semi Seco

Serving tips

Aperitif
Friska desserter
Frukt & Nötter

Vår utvärdering

Cava semiseco gjord av Macabeo 60%, 25% och 15% Parellada xarello och lagras mellan två och tre år innan de släpps. Doften har söta toner av citrus, päron och en antydan av kanderad frukt. Smaken är generös och krämig och resulterar i en förändring fruktig finish. En trevlig gnistrande allround vin som är både lämplig för nippevin och tjäna rätter (som kryddig) med fisk och skaldjur.

Omdömen

4.0 af 1 anmeldelser

Om produkten

Spaniens prestigefyllda mousserande vin CAVA Termen lades till 1970 och omfattar över Spaniens prestigefyllda mousserande viner gjorda av champagnemetoden. Ursprungligen dessa viner som säljs under namnet Champaa var dock i konflikt med den franska Champagne. De allra flesta cava viner som produceras i Katalonien, med Peneds som huvudområde. Att använda termen CAVA viner måste förvaras minst 9 månader på fällningen, och trycket fr disgorging VRE vara minst 4 atmosfärer. Segura Viudas - en av de bästa Segura Viudas ligger i Spanien Peneds-område med hovedsde i en magnifik byggnad från 11-talet. Den ursprungliga byggnaden fungerade som en utkik inlägg, vilket kan hållas en vgent je mot fientliga trupper. Genom ren byggnaderna ändrades och utvidgades och så småningom förvandlas till ett ståtligt hus på landet i romersk-gotisk stil. År 1954 fastigheten köptes av Segura Viudas familj. Semiseco cava cava semiseco gjord av Macabeo 60%, 25% och 15% Parellada xarello och lagras mellan två och tre år innan de släpps. Doften erbjudanden söta toner av citrus, före och en antydan av kanderad frukt. Smaken är gener och krämig och resulterar i en förändring fruktig finish. En trevlig gnistrande allround vin, som båda är lämpliga för nippevin och tjäna rätter (som kryddig) med fisk och skaldjur.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.