Segura Viudas, Cava Reserva Heredad - MAGNUM

782.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Segura Viudas, Cava Reserva Heredad - MAGNUM

Segura Viudas, Cava Reserva Heredad - MAGNUM

Om produkten

Spaniens exklusiva mousserande vin

Begreppet CAVA introducerades 1970 och täcker Spaniens förnämliga mousserande viner, gjorda enligt champagnemetoden. Ursprungligen såldes dessa viner under namnet Champaña, vilket dock stod i konflikt med den franska champagnen.De allra flesta CAVA-viner produceras i Katalonien, med Penedès som huvudområde. För att använda begreppet CAVA måste vinerna lagras i minst 9 månader på fällningen, precis som trycket innan degorgering måste vara minst 4 atmosfärer.

Segura Viudas - en av de bästa

Segura Viudas ligger i området Penedès i Spanien, med huvudkontor i en magnifik byggnad från 1000-talet. De ursprungliga byggnaderna fungerade som en utsiktsplats där ett vaksamt öga kunde hållas mot fiendens trupper. Under årens lopp modifierades och utökades byggnaderna och förvandlades med tiden till ett ståtligt lanthus i romersk - gotisk stil. 1954 köptes fastigheten av familjen Segura Viudas.

Segura Viudas flaggskepp Reserva Heredad

Reserva Heredad är Segura Viudas flaggskepp. Här används de bästa druvorna från de allra bästa odlingarna. Druvsammansättningen är 33% Macabeo, 67% Parellada. Reserva Heredad buteljeras på en exklusiv flaska och åtnjuter en extremt lång lagring på fällningen i flaskan innan den digorgeras och släpps till försäljning. Resultatet är en CAVA som tål jämförelse med två - tre gånger så dyra Champagner. Doften är djup och komplex. Smaken osar klass och imponerar en i taget med en fyllig och förfinad stil. Perfekt för de mest festliga tillfällen, och de bästa fiskrätterna samt de finaste lätta fågelfän.

Andra populära produkter

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).