U-Sartori, Marani Bianco Veronese 2018

149.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Sartoris historia går tillbaka till 1898, då Pietro Sartori köpte en vingård och en liten källare för att säkerställa en stabil leverans av viner av god kvalitet till sitt hotell. Denna åtgärd kom för att symbolisera grundandet av vinföretaget Sartori - och vinet har sedan dess kallats för familjen Sartori. Det har nu gått över 100 år sedan det grundades och idag är det den 4: e generationen i Sartori-familjen som äger och förvaltar företaget.

Detta vita vin produceras av 100% Garganega-druvor som odlas på Sartoris egna vingårdar i regionen Veneto i Italien. Druvorna är handplockade och noggrant utvalda och har fått torka i 40 dagar - samma metod som används för Amarone-vinerna, varför Marani kallas "The White Amarone".

En del av vinet har lagrats i ekfat, medan resten har lagrats i ståltankar.

Det är ett elegant vitt vin med intensiv gul-gyllene färg, delikat doft av mogna frukter och honung, torr, mjuk och fräsch smak samt en lång och trevlig eftersmak.

Detta harmoniska och välbalanserade vitt vin är särskilt lämpligt för välsmakande pasta- och fiskrätter samt milda och medelåldersostar.

Den ska serveras kyld och bör drickas medan den är relativt ung.

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden: Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer: Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter