San Polo, Brunello di Montalcino 2016

499.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Allegrini bestämde sig för att investera i Montalcino 2006 och beslutade därför att köpa San Polo-fastigheten på 20 hektar. mark där 16 ha. planteras med vin. 8 ha producerar Brunello

San Polos Brunello är gjord av 100% Sangiovese, som kommer från de organiskt odlade vingårdarna Montluc och San Polo (totalt 8 hektar), med en djup, stenig (kalk) och mjölrik jord samt en tät plantering med 7000 vinstockar / ha. för Montluc och 4 000 vinstockar / ha. för San Polo. Varje vinstock producerar alltså bara ett fåtal kluster, men i sin tur otroligt koncentrerade druvor, vilket ger en sällsynt komplexitet. Dessutom innebär vinodlingarnas placering i en höjd av 450-500 m.o.h att du får viner med god arom, finess och bett. En perfekt kombination.

Skörden görs manuellt med ett urval av de bästa klusterna, som transporteras till källaren i små lådor på 17 kg., För att undvika mashing och oxidation. Vid ankomsten till källaren förföljs druvorna och väljs sedan vidare på ett sorteringsbord. Efter en mild massa jäses druvorna i cementtankar med druvornas naturliga jästceller. Efter pressning överförs vinet till 500 liter fat, där en spontan malolaktisk jäsning sker. Vinet mognar sedan i 24 månader i medelrostade träfat på 500 liter, varav några är nya och de andra ett år gamla. Efter tappning mognar vinet ytterligare i 6 månader i flaska.

Brunello di Montalcino från San Polo har en intensiv, djup, rubinröd färg. I doften hittar du ett bra djup och Brunellos klassiska torrstil med nyanser av violer, blåbär, skogsbotten och diskreta toner av rostat kaffe. Smaken är väldigt komplex, återigen med inslag av skogsbotten, små bär, bitter choklad och kaffe samt en mycket spännande harmoni mellan finess, styrka, struktur, velour och alkohol. Det slutar med lätthet och klass och med ett tannin som varnar för en god mognadspotential. Ett bra vin!

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Andra populära produkter