San Giorgio, Pinot Grigio, Venezie 2018

138.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

San Giorgo-vinerna produceras av familjen Pasqua med vingårdar i både Veneto och andra delar av Italien. Vinhuset är känt för att producera värde för pengarna.

Vinet tillverkas 100% på Pinot Grigio, som skördas i Verona och Treviso. Druvorna mister försiktigt vid ankomsten till vingården och genomgår en kall hudmaceration i några dagar för att främja frukt och aromaxtrakt. Sedan pressas druvorna och mustet fermenteras på temperaturkontrollerade (16-18 grader) rostfria tankar. Efter jäsning tillåts vinet att sätta sig på tanken innan tappning.

Det är färskhet, arom och fruktkaraktär som prioriteras i detta vin, och det är också omedelbart, skarpt och mycket känsligt både i doft och smak. Här hittar du anteckningar av citrusfrukter, aprikoser och blommor som matchar förrätter med sallad, skaldjur och de flesta rätter med ångad fisk, pasta eller risotto med skaldjur, fisk, fjäderfä och kalvkött.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.