Rubicon Estate, Rubicon 2009

2,499.00 kr.

Rubicon Estate, Rubicon 2009

Rubicon Estate, Rubicon 2009

Serving tips

Mörkt kött
Vilt

Vår utvärdering

En stor, imponerande smak och smak kommer från detta toppvin från det klassiska Inglenook Estate i Napa Valley. En koncentration av svartbär, samt sekundära anteckningar av läder, tobak och choklad. I munnen finns mycket fyllning, men med en balanserad tannin och fruktsyra. Det är elegans med koncentration och finess.

Om produkten

En stor, imponerande smak och smak kommer från detta toppvin från det klassiska Inglenook Estate i Napa Valley. En koncentration av svartbär, samt sekundära anteckningar av läder, tobak och choklad. I munnen finns mycket fyllning, men med en balanserad tannin och fruktsyra. Det är elegans med koncentration och finess.Rubicon är det bästa vinet i egenskapen, gjord av de bästa paketen med Cabernet Sauvignon och en liten Petit Verdot. Målet är att göra det mest eleganta vinet möjligt genom val och noggrann behandling av frukten. Vinmager Philippe Bauscaules, som kommer från mer än 20 decennier på Chateau Margaux, söker en balans i de viner som uttrycks mer än någonsin tidigare.

Vindruvorna kommer från det äldsta paketet av vinstockar där den planterades för första gången på 1880-talet. Druvorna försiktigt slits för att bryta skallen innan jäsning börjar. används om 80% nya ekfat, beroende på årgången. Vinet är i upp till 18 månader på dessa före tappning.

Andra populära produkter

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.