Rosdal & Flutto Tempranillo Heathcote II 2016

587.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Tempranillo var en av druvsorterna som planterades strax efter övertagandet av vingården 2004, och ca. Tio år senare var produktionen upp till 2 franska barriques på 225 l. Både jäsning och mognad sker i träfat, som är mellan 2 och 5 år gamla. Vinet mognar i hela 24 månader och tappas på flaska efter en naturlig nederbörd och utan filtrering.

Det är ett vin med stor koncentration, både i färg, arom och smak. Aromen är ofta lite stängd i vinets ungdom, men med lite syresättning i glaset dyker vackra, kryddiga och komplexa frukttoner upp. I smaken utvecklar vinet nyanser av plommon, mogna körsbär, lakrits och mörk choklad. Det slutar med en fin, rundad tannin och stor fruktkoncentration. Det kommer definitivt att utvecklas i harmoni och mjukhet med åldern. En 4-5 timmars syresättning rekommenderas om du dricker vinet i din ungdom.

Servera den med lamm, nötkött och vilt - helst med södra kryddor.

Om Tempranillo 2016 skriver Peder Rosdal: "Tempranillo 2016 fortsätter i en klassisk spansk stil av tidigare årgångar och presenterar en medium mörk färg med aromer av krydda och vanilj blandat med mörka frukter - körsbär, mullbär, björnbär. Eken är subtil och tanniner är ganska mjuka men vinet drar nytta av att öppnas tidigt. Efter ett tag i glaset blir strukturen rikare med en lång finish.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.