Riga Black Balsam Herbal Bitter 70 cl

469.00 kr.

Riga Black Balsam Herbal Bitter 70 cl

Riga Black Balsam Herbal Bitter 70 cl

Vår utvärdering

Delikat, mycket mjuk och nästan flätig på tungan. Riga Black Balsam öppnar en hel värld av smakintryck från 24 örter, kryddor, blommor, juice och bär som ingår i receptet. Speciellt om du ger dig tid att värma upp vätskan i glaset innan du dricker det. Totalt 24 olika ingredienser. björkskott, hallon, ingefära, svarta pepparkorn, pepparmynta, citronblad och honung.

Om produkten

Historien om Riga Black Balsam går tillbaka till 18th century när den ryska kejsarinnan Katharina the Great besökte staden.

Cirka 1750 producerade apotekaren i Riga, Abraham Kunze, en Kunzer Balsam med gamla läkemedelsrecept. Sedan dess har Wolfschmidt Distillery i Riga producerat Riga Balsam i generationer och distribuerat det i leraflaskor.



Enligt legenden kunde Kunze bota Empress Katharina 2: a av Rysslands magevärk när hon besökte 1752 genom att regelbundet dricka Riga Balsam under en vistelse, och snart blev drycken en av favoriterna från den ryska domstolen och över hela Europa. Benämningen "balsam" hänvisar till det faktum att drycken faktiskt var ett läkemedel.



Endast naturliga ingredienser används för tillverkningen; Örter, rötter och bär hjälper till att ge jättefinnare en ny upplevelse.



Delikat, mycket mjuk och nästan flätig på tungan. Riga Black Balsam öppnar en hel värld av smakintryck från 24 örter, kryddor, blommor, juice och bär som ingår i receptet. Speciellt om du ger dig tid att värma upp vätskan i glaset innan du dricker det. Totalt 24 olika ingredienser. björkskott, hallon, ingefära, svarta pepparkorn, pepparmynta, citronblad och honung.



Riga Black Balsam blandas i stora ekfat - och här får blandningen "vila" länge, för att få den karakteristiska styrkan och den ljusa bittersötheten i smaken.



Det här är verkligen inte en tråkig upplevelse - och förutom att du dricker det här bittra för morgonkaffe - det är också väl lämpat "under öppen himmel" och i cocktails.

Anbefalinger