Recchia, Amarone Classico, Masua di Jago 2017

399.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Vackra och rika Amarone, vilket är mycket klassiskt i stil med läckra bär och en fin elegans. Framställd i druvor som har lagt torka på stråmattor, varvid druvorna är mer koncentrerade och följaktligen vinet, eftersom mycket av vätskan i druvindunstare. Efter den sena skörden i början av november, där druvorna är väl mogna, de ligger på halmmattor fram till mars för att torka i något som de flesta liknar russin. Den extremt låga utbytet är kvar, ger en mycket koncentrerad vin, men dess klassiska kraft, luften och den höga alkoholhalten. Den nya vinet är 24 månader i ekfat innan den slutligen tillbringa nio månader på flaska innan de släpps. En harmonisk och rund vin med massor av mogna, mörka bär smak.

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Andra populära produkter