Ramos Pinto, White Reserva Adriano

275.00 kr
Utsåld
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Ramos Pinto producerar, liksom andra portvinshus, också vitt portvin, inte bara ett i allmänhet utan faktiskt fyra i ett slag. Chef för Ramos Pinto João Nicolau de Almeida anser att ett stort misstag som generellt görs av många producenter är att se ner på vita portviner och samla all uppmärksamhet om de röda. Resultatet är ofta halvtråkiga vita portviner på marknaden. Men inte från Ramos Pinto. Druvsprunget är detsamma som för de röda, nämligen Ramos Pintos fyra Quintas. För Adriano White Reserva druvsorterna Viozinho, (som ger struktur, finess och arom), Rabigato, (som ger friskhet och tannin), Malvasia Fina, (som ger en mineralisk karaktär, elegans och finess) samt Codega. Som alltid med Ramos Pinto plockas druvorna för hand och genomgår en sval hudmaceration före och efter jäsning.

Reserva består av vita portviner som har mognat i genomsnitt 7 år. Här hittar du exotiska nyanser av apelsiner, passionsfrukt och kryddor. Smaken är stark i vinet men samtidigt har den en mycket charmig finess och skarphet, vilket ger det en fantastisk harmoni mellan sötma och friskhet. Den är perfekt för ett litet glas före en måltid, för foie gras eller med en frukt paj eller fruktsallad. Servera den lätt kyld.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.