Ramos Pinto Porto White

248.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Som alla andra Portvinshus så producerar Ramos Pinto också vitt portvin, inte bara en faktiskt utan tre olika sorter, nämligen Porto Dry Whiter, Porto White och Lagrima. Direktör och källarmästare hos Ramos Pinto João Nicolau de Almeida menar, att ett stort fel, man generellt begår hos många producenter är att man ser ner på vita portviner och lägger all uppmärksamhet på de röda.

Men inte hos Ramos Pinto. Till husets vita portviner använder man druvsorterna Viozinho (som skapar struktur, finess och arom), Rabigato (som tillför friskhet och tanniner) och Arinta (som ger en mineralisk karaktär, elegans och finess.)De är nyanser av citrusfrukter, torkade frukter, honung och mogna exotiska toner, som dominerar i Porto White från Ramos Pinto. Samtidigt har vinet en mycket charmig sprödhet och friskhet, som harmonierar vackert med de mogna tonerna. Det är portvin, som har ca. 100 g restsocker per. liter, och som därför är sötare än Ramos Pintos Porto Dry White.Ett litet glas innan middagen, till en foie gras eller tillsammans med en fruktkaka eller fruktsallad. Servera den lätt avkyld.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.