Ramos Pinto Porto Tawny

195.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Liksom ruby ​​är Tawny bara mognat under 3 år, men motsatt Ruby, som mognat i de klassiska stora fat av ek, är tawny lagras på små rätter, som har mycket mer oxidation. Det ger en snabbare åldrande, vilket gör det lättare, varmare i smak, mer feminina. Färgen är ljust röda, men orange och bruna toner. Doften har en blandning av torkad frukt, nötter och apelsiner, plommon, hallon och björnbär. Smaken är mycket sammetslen ändå skarpa med en fin balans mellan rundhet och nerv. Den har en exceptionellt hög grad av en "vanlig" Tawny vara. Här får du valuta för pengarna. Ramos Pinto Tawny kommer att äga bara bra som aperitif (möjligen. Med salta kex eller nötter), är melon som född till mutter eller choklad kakor, pepparkakor eller blå ostar.

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.