Radford Dale, Radford Dale Freedom Pinot Noir 2017

421.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Namnet Freedom hänvisar till den frihet Radford Dale har i Sydafrika att
producera vinet som de tycker bäst - till skillnad från Bourgogne, där
byråkrati och begränsande regler, däremellan sätter odlarna på övertid. Ingenting sparas under tillverkningen. De mogna druvorna sorteras i fältet, där druvor och klasar som inte är perfekta tas bort innan skörden. Endast perfekt mogna och strutande friska druvor skördas för hand tidigt på morgonen, placeras i små lådor som väger 15 kilo och transporteras till vingården. Klusterna är förföljda - och en del av druvorna krossas före jäsning, som äger rum i små öppna jäsningskärl och på den naturliga jästen. Flicka-ara görs dagligen, där druvorna krossas i jästmusten per. handkraft för att extrahera färg och tanniner. Fokus ligger på att inte extrahera extra, eftersom riktig Pinot Noir handlar mer än någonting annat om finess, elegans och aromatisk styrka. 11 månaders förvaring på ett fat ger pricken över i.

Resultatet är en fantastisk Pinot, som kännetecknas av dess finess, balans och fullhet, snarare än rå kraft. Den är anmärkningsvärt komplex och aromatisk med en smidig och silkeslen smak. En av de bästa Pinot Noir-vinerna i världen utanför Bourgogne. Om du gillar Chambolle-Musigny kommer du att älska frihet
Pinot Noir!

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.

Andra populära produkter