Radford-Dale, Radford Dale Chardonnay 2019

338.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Utgångspunkten för Radford Dale Chardonnay är två perfekt belägna vingårdar. En på de nedre sluttningarna av Helderbergs berg där marken är sönderdelad granit. Den andra tomten är på kalkstenbaserade jordar på västra flanken av Simonsberg och ger druvor med en mineralskaraktär som är sällsynt för Sydafrika.

Druvorna skördas per. handkraft i små plastlådor som säkerställer att druvorna förblir intakta och alla klasar sorteras för hand.
Jäsningen varade 8-10 veckor och ägde rum på franska ekfat från Allier och Vosges. 30% tre år gammal, 50% två år gammal och 20% ny. Efter jäsning sänktes källartemperaturen till 7 grader, och Ben och Alex utförde klassisk "battonage" (omrörning av fällningen) i tunnorna. En gång i veckan den första månaden och en gång i månaden under de följande 8 månaderna knackade utan någon filtrering.

Resultatet är en helt utmärkt Chardonnay med en distinkt (och sällsynt) mineralton och en touch av lime som ger stil, ryggrad och balans till det koncentrerade, fylliga och komplexa vinet. Detta måste vara bland de bästa Chardonnays i Sydafrika - och i den nya världen i allmänhet. För priset är det en skopa. Det förtjänar det finaste äter som. Piggvar, lax, hummer eller liknande. Njut av det under de närmaste åren, med stora glasögon på ca. 12 grader.

Orange viner

Fet & fyllig
Viner med en mjuk och krämig munkänsla och överdådig stil där syran är låg och friskheten sekundär. Fet, krämig, vulgär, tropisk och mogen i stilen. Servera vinerna med fisk- och fjäderfärätter med grädde/smörbaserade såser. Orange viner kommer vanligtvis från vinområden med mycket sol och värme.
Aromer: Ananas, mango, banan, persikor, mandariner, gula äpplen, citroner, majs, vanilj, kokos, smör och yoghurt.
Vinområden: Kalifornien, Australien, Syditalien och Spanien.
Druvor & typer: Chardonnay, malvasia och viognier.

Andra populära produkter