Quinta Santa Eufemia, 20 Years Old White Port

449.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Vitt portvin tillverkat av de bästa druvorna som skördas i mitten av Douro på Eufemias egna åkrar. Extremt komplex doft där rostade mandlar, kanderad citronskal och mogen frukt följer. En extremt balanserad smak där de 20 åren på kranen ger styrkan. Smaka anteckningar där torkad frukt och rostade nötter dominerar.

Denna är gjord av lokala druvor som skördats för hand från gamla vingårdar. Druvorna fermenteras i granitkärl och musten tillsätts till druvsprit, vilket bibehåller druvsötheten och alkoholen når upp till knappt 20%. Druvorna blandas på åkrarna men är främst Malvasia fina, Moscatel Galego och Rabigato. Vinet lagras därefter i 20 år i 550 liters portvinsfat före tappning.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.

Andra populära produkter