Quinta Santa Eufemia, 10 Years Old White Port

286.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

En unik port med 10 års fat. Här produceras lokala vita druvor. En intensiv doft med inslag av aprikos kärna, gula blommor och en frisk citrus. Smaken är intensiv med färsk frukt anteckningar och rostade toner från fat åldrande. Stor smakintensitet, där fruktsyra och sötma följde honom och ger en balanserad lång eftersmak. Detta vin kommer med sin stora komplexitet och friskhet, träff desserter. Detta göras från lokala druvor skördas för hand från gamla vingårdar. Druvorna jäst i granitkar must och druvsprit tillsätts, och därmed behållit druesødmen och alkoholen uppgår till strax under 20%. Druvorna blandas i fälten, men är främst Malvasia fina, Moscatel Galego och Rabigato. Vinet därefter lagras i 10 år på 550 liter portvin fat innan buteljering.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.

Andra populära produkter