Quentin Harel, Comtes Rhodanienns Allobrogica IGP 2019

194.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Mousserande rött i färg med doftintoner av röda bär som hallon och jordgubbar och ett kryddigt element i bakgrunden. Smaken är mjuk och balanserad, där frukten får visa alla sina nyanser. Tydlig pinotkaraktär med jordgubbar och bra djup bakom den ljusa eleganta frukten. Njut av detta lite kyld så att det kan visa alla dess element.

Ett vin som bryter med traditioner, genom att vara en kombination av 90% pinot noir, 5% gamay och 5% syrah. Quentin Harel gör detta otraditionella vin till området för att visa den stora potential som finns här. Vinrankorna ligger på kalkhaltig mark och är långt över 20 år gamla. Marken odlas enligt ekologiska principer utan herbicider eller andra kemikalier. Druvorna skördas för hand med ett utbyte på 45 hl / ha. Vinet fermenteras med naturlig jäst i stora tankar innan det förvaras i 12 månader i gamla stora fat, 400 liter.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.

Andre populære produkter