Eko

Quentin Harel, Beaujolais-Villages Grandes Terres 2019

186.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Sedan finns det renhet i glaset med små fina jordgubbar och svarta körsbär, plockade direkt från grenen. Doften är intensiv och levande, lätt och luftig och inbjuder till dans. Smaken har en otrolig lätthet och sedan kommer fruktens intensitet som kvarstår i en vacker fräsch eftersmak. Ett vin som innehåller mycket tannin och bärs upp av sin fina frukt. Njut av detta kylt för optimalt nöje.

En ren gamay som skördas från vinstockar som är upp till 70 år gamla. Familjen Harel har fått denna 3 hektar stora tomt certifierad ekologisk sedan 1990. Idag arbetar de fortfarande med stor respekt för naturen och djuren som hjälper till att skapa en hälsosam balans i vingården. Marken på denna tomt är främst lera och kalksten. Vinet jäser över 7 dagar med hela kluster i en sluten tank, med 5 överpumpar. Ingen jäst tillsätts, så fermenteringen styrs av den naturliga jästen på druvor och i källaren. Vid tappning används minimalt svavel för att producera ett så rent vin som möjligt. Vinet lagras i 12 månader i en neutral cementtank före tappning. Målet och resultatet är ren frukt förpackad i flaskor.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.