PRELVM, Raposa Naranja 2021

189.00 kr.

PRELVM, Raposa Naranja 2021

PRELVM, Raposa Naranja 2021

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Sten frugt
Søde krydderier

Aroma

Sten frugt
Søde krydderier

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Høj
Passar till:
Ljus fisk
Storlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
13,50
Årgång:
2021
Land:
Spanien
Serveringstemperatur:
8-12°C
Odling:
Naturvin
Smakprofil:
Grøn
Sötma:
Tør
Tannin:
Lav

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk

Om produkten

Vi befinner oss i staden Badajoz, som är en del av Extremadura-regionen i västra Spanien. Här har vi hittat ett utmanande, spännande och funky orangevin som är baserat på 100% Macabeo!

Som med så många andra vinregioner i Spanien råder här en enorm hetta som samtidigt bidrar till en enorm mognad av druvorna. Macabeo, skalmaceration och Amphora lerkrukor är receptet på ett djupt, kryddigt och nästan starkt orangevin. Amphora lerkrukorna bidrar till en enorm intensitet. Det finns tydliga toner av oxiderade stenfrukter, mogna aprikoser och varma kryddor.

Här har vi definitivt att göra med ett orangevin som kan utmana den vanliga vindrickaren! Det finns en helt annan sorts kraft än vad man brukar vara van vid med orangevin.

Vinet här kan snällt  tåla en bra omgång med luft! Häll gärna upp den i en karaff och sväng runt den en tur. Det skadar absolut inte!

Ta vinet direkt från kylskåpet och låt det stå och stiga några grader innan servering. Det skulle vara optimalt att servera detta vin vid 8-10 grader.

Mat i kombination
När du gör orangevin på Amphora får du ofta ett otroligt distinkt, kryddigt och intensivt orangevin, vilket också är fallet här! Så det är helt klart ett matvin. Ett perfektorangevin för rökt, torkat och
saltat kött!

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.