Poggione, Lo Sbrancato Rosato 2019

175.00 kr
Leverans 4-5 dagar
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Vacker roséfärg från hudkontakten och en förförisk fräsch sommardoft, där röda rosor blandas med färska körsbär från grenen. I munnen upplevs vinet som saftigt, friskt och uppfriskande. Här återges anteckningar av röda frukter och ett starkt blommigt element som ger vinet komplexitet. En läcker färsk rosato som passar bra med en coleslaw till lunch.

Lo Sbrancato är en rosé Brunello di Montalcino, nej egentligen inte. Denna unika rosé är gjord av Sangiovese-druvor som odlas på Il Poggiones gods inom Brunello-beteckningen. Eftersom du inte gör ett vitt vin på Sangiovese har du valt att göra denna rosé, som är uppkallad efter hästen som flyr från flocken. Här är det vinet som flyr från rött vinproduktion och blir ett vitt vin. Skinnarna lämnas i 24 timmar med måsteet för att absorbera färg och smak, sedan genomgår vinet en klassisk vitvinsproduktion och tappas på fastigheten.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.