Pencarrow, Sauvignon Blanc 2022

179.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Pencarrow, Sauvignon Blanc 2022

Pencarrow, Sauvignon Blanc 2022

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Fjäderfä
Skaldjur

Om produkten

Bakom Pencarrow står Palliser Estate från de mjuka kullarna i Martinborough på nordöns sydöstra spets. Det leder bland annat till denna charmiga Sauvignon Blanc jäst på ståltankar med en kort efterföljande lagring på jästresterna innan de släpps under våren, det vill säga vår höst, 2017.

Doften är på många sätt klassisk för Nya Zeeland men också med en mer grönaktig och örtig touch som ofta finns i Loire. Således ger toner av fläderblom, guava och passionsfrukt en delikat och mogen sötma å ena sidan - elegant kompletterad med grönare toner av lime, krusbär och gräs å den andra.

Smaken är fyllig och rund för Sauvignon Blanc och upprätthålls av en viktig livlig och välbalanserad fruktsyra, och eftersmaken utstrålar saft och energi.

Vi rekommenderar servering 4-5 år från hösten vid 8-10 grader. Den kan ackompanjeras av nästan vad som helst gott från havet, inte minst skaldjur tillsammans med krispiga sallader. Prova även till lätta kött med lätta såser eller för inte alltför kryddiga tolkningar av äkta mexikansk tacos med mycket koriander och limejuice.

Andra populära produkter

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.