Duften er fuld af violer, jordbær, lakrids, vanilje og ristede kastanjer. Sammen med god kaffe og modne brombær har vinen en kraftig smag med mærkbare tanniner i eftersmagen. God fyldighed, som har glæde af at få lidt luft på en karafel inden servering.
Server ved 16-18°C i almindelige rødvinsglas. Drik til carpaccio.
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer
Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden
Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer
Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.