Pago Casa Gran, Valencia Syrah 2019

169.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Pago Casa Gran, Valencia Syrah 2019

category label Eko

Pago Casa Gran, Valencia Syrah 2019

Serving tips

Aperitif
Ljust kött

Om produkten

Detta är ett spännande rött naturvin från högt belägna vingårdar en halv hundra kilometer från Medelhavskusten ca. mitt emellan Valencia och Alicante, vilket lojalt förmedlar stor igenkänning av druvor samtidigt som den totala frånvaron av tillsatt svavel bidrar till aspekter som inte upplevs i så många andra Syrah-viner. Men då är det inte längre komplicerat heller. Vinet är lika enkelt och okomplicerat som de gamla iberiska karaktärerna huggna i sten, som man har valt att trycka på etiketten. Ingen har någon aning om vad de ursprungligen betydde, men för teamet bakom Pago Casa Gran är det en nummer 1 som sticker hål på en druva, och därmed blir den en symbol för de viner som Pago Casa Gran producerar på bara en enda druva.

Detta är en manuell skörd från cirka 20 år gamla sedan 2011 ekologiskt certifierade vinstockar som odlas enligt riktlinjerna för biologisk mångfald fastställda av det schweiziska institutet Delinat. Alla stjälkar tas bort innan de omvandlas till vin i ett flöde utan användning av pumpar. Detta innebär jäsning i rostfritt stål utan främmande jäststammar och efterföljande mognad i samma tank tills buteljering sker utan tillsats av svavel.

En relativt sval och fruktig Syrah med härliga saftiga björnbär och inslag av viol. Nästan elegant med en smal munkänsla. Rättframma och uppfriskande.

Andra populära produkter

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.