1906 grundade familjen Madsen Ørbæk Brewery i Ørbæk på Östfyn.
Ørbæk Brewery ägdes av familjen Madsen i tre generationer innan det såldes.
Bryggeriet byggdes som ett vitölsbryggeri med egen mältning, och var särskilt känt på Fyn för sina piketöl, som gjordes genom att brygga egen rökmalt.
Efter familjen Madsen var bryggeriet genom många ägande.
Det var därför stängt och slitet – men fortfarande intakt med bryggeri, öltankar och tappning – När Niels och Nicolai tog över det 1996. De första åren användes bryggeriet bara för att producera ekologiska läsk, men 2001 började man tillverka öl på det gamla bryggeriet - ekologiskt såklart.
Den första brygden, en Brown Ale, var på gatorna 2002 och vann redan samma år en ekologisk guldmedalj.
Ørbæk Brewery har sedan dess vunnit många utmärkelser och utmärkelser både hemma och utomlands.
Även om Ørbæk Brewery har moderniserats och utökats med bland annat stora automatiserade tankgårdar, står den gamla bryggutrustningen och mältningen fortfarande kvar som den ursprungligen byggdes. Det ger ett historiskt sus och möjlighet att även producera små serier av smakrika och spännande öl.