När Herve Pouizin tog över den dagliga ledningen av Domaine du Seminaire 2003 var han den fjärde generationen i Pouizin familj att leda fastigheten, som är vackert ligger bland gamla ekar och lavendel fält i bergen ovanför byn Valreas. Denna egenskap består av 100 ha, varav 40 har klassificerats som vingårdar, vilken som långsamt omkonventere för ekologiskt jordbruk. Vinet omvandlas till vin med så lite störningar som möjligt på stora cementtankar - en vinificeringform som är mycket lämplig för Grenache och används fortfarande av några av de ledande egenskaperna i Chateauneuf-du-Pape. Just vingårdar ligger i bergen i takt med den globala uppvärmningen och sökandet efter en allt större fenol mognad, har en större betydelse. Höjden innebär nämligen att messoklimaet i vingården blir kallare, vilket ger vinet mer syra, vilket i sin tur gör det möjligt att uppnå en fullständig fenol mognad, medan vinet bibevarer balansen. Domaine du Semi Aires Côtes-du-Rhône Villages skördas 50-70 år gamla vinstockar med en avkastning på 30 hektoliter per hektar. Vingården har en syd / syd-östra exponering och en jord som är en blandning lera och kalksten, som håller perfekt på vattnet - en egenskap som är särskilt viktigt i det långa varma och torra sommarperioden.
Passar till
Information
Typ | Rött vin |
Land | Frankrike |
Område | Rhône |
Distrikt | Côtes-du-Rhône Villages |
Årgång | 2013 |
Odling | Ekologisk |
Flaskstorlek | 75 cl |
Alkohol % | 14,50 |
Korkvariant | Kork |
Druvor | Grenache Noir 80% Syrah 20% |
Passar till | Mörkt kött Ostar - kraftiga Vilt |
Om produkten
Frankrike