Liksom alla vingårdar på Domaine d'Ouréa vuxit Vacqueyras fält organiskt. Côtes-du-Rhône är sammansatt av 60% Grenache, 20% Cinsault och 20% Mourvèdre. Det skördas uteslutande manuellt (25 hl./ha) i små lådor med 12 kg. För att undvika krossning och oxidation under transporten. Fermentationen äger rum separat med hela druvklasar efter en lätt krossning, varje sort separat och varar två veckor (utan användning av svavel). Under 6 månaders lagring på klassiska betongtankar och innan buteljering användning, men en bit SO2. Kompositionen (assemblage) av de olika viner sker före tappning. Côtes-du-Rhône från Domaine d'Ouréa kombinerar de aromatiska, skarpa toner av de yngre Grenache och Cinsault vinstockar med mer strukturerad stil av Mourvèdre. Dessutom add-Grenache druvorna från vinstockar äldre mer djup och komplexitet. Vinet är både charmig och söt, med bra kropp och en mycket hisnande fruktig och kryddig eftersmak. Prova för grönsaksrätter (ratatouille, gratängformar), kötträtter, fågel, fläsk, kalv, samt olika pasta eller risotto.