Monsanto, Chianti Classico Il Poggio 2010

699.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.

Monsanto, Chianti Classico Il Poggio 2010

Monsanto, Chianti Classico Il Poggio 2010

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött

Our evaluation

Il Poggio är en nästan odödlig vin överraskande i sin förmåga att utvecklas med tiden; smaka en vintage och tänka "det ska bara tillbringa två år för att öppna." Två år senare, tänker man genast. Il Poggio bör normalt vara 10-12 år gammal innan det verkligen visar vad den kan. Smaken, lyckligtvis helt fantastiskt även när det är dock för ung.

Om produkten

Legendary enda Marks Chianti gjorde 90% Sangiovese och något Canaiolo och Colorino, lagras under 20 månader av mindre ekfat. Mängden nya tallrik har minskat under de senaste åren. Vacker madvin för enkla tunga kötträtter. Försök till exempel. den klassiska toskanska grillat fläsk "Arista" med citron och rosmarin eller en t-ben från grillen med citron eller balsamic. Il Poggio är en nästan odödlig vin överraskande i sin förmåga att utvecklas med tiden; smaka en vintage och tänka "det ska bara tillbringa två år för att öppna." Två år senare, tänker man genast. Il Poggio bör normalt vara 10-12 år gammal innan det verkligen visar vad den kan. Smaken, lyckligtvis helt fantastiskt även när det är dock för ung.

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.