Joé Chandellier, Costal 2021

219.00 kr.
Bliv medlem
Earn 5% on all purchases

Joé Chandellier, Costal 2021

Joé Chandellier, Costal 2021

Kropp Medium
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier

Aroma

Mørk frugt
Andre krydderier

Facts

Kropp:
Medium
Aciditet:
Medium
Årgång:
2021
Flaskstorlek:
750 ml
Korkvariant:
Kork
Alkohol %:
13,50
Område:
Languedoc-Roussillon
Land:
Frankrike
Druvor:
Syrah 100%
Serveringstemperatur:
15-17°C
Odling:
Naturvin
Smakprofil:
Rød
Sötma:
Tør
Tannin:
Medium

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Om produkten

Vinet kommer från Maruéjols som ligger i Languedoc, södra Frankrike. Om man gör vin i södra Frankrike gör man också ibland vin under extrem värme! Värme orsakar en intensiv mognad av druvorna men Joé Chandellier lyckas balansera sina viner till perfektion, trots värmen. Joé Chandelier är definitivt en vinbonde att hålla ett öga på. På mycket kort tid har han försatt sig själv i en gynnsam position, som en oerhört populär och eftertraktad gentleman i södra Frankrike.

Costal ‘21 är baserat på ren Syrah från några av Joés bäst belägna tomter. Vinet är inte alltför funky. Man kan tydligt ana den naturliga och mer saftiga touchen men utan att det blir för våldsamt. Du hittar noter av mörka bär och mogna bär. Kanske en touch av övermogna svarta vinbär, som med sin enorma fruktiga sötma ger vinet det nödvändiga djupet. Mätt upp med en utmärkt och närvarande syra.

Vinet tål lätt en bra mängd luft! Häll gärna upp vinet i en karaff och sväng runt den en tur. Ta vinet direkt från kylskåpet och låt det stå och stiga några grader innan servering. Det skulle vara optimalt att servera detta vin vid 8-10 grader.

Mat i kombination
Jämfört med det andra rödvinet i vinlådan (från Ina Wihler) har vi här att göra med ett lite mer ihärdigt och djupgående vin. Syrah ger en mörkare och kraftfullare struktur, men utan att det blir för mycket. Till detta vin kan du med fördel servera en god köttbit med en fin marmorering av fett. Fettet i köttet och tanninstrukturen i detta vin kommer att vara en eminent match.

Andra populära produkter

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.