Matteo Correggia, Roero La Val dei Preti DOCG 2018

299.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Nebbiolo d'Alba La Val dei Preti, var det första Nebbiolo-baserade vinet som på allvar visade områdets potential för variation. Matteo gjorde det först 1987 och namnet ändrades 2010, i linje med den nya Roero DOCG. Växterna är gamla här, mellan 60 och 80 år, och många ställs in av Matteos farfar, även benämnd Matteo, 1935. De ger ett vin med hisnande skönhet och komplexitet som är både balanserad och lagringsbar. Den marina sandiga och silkeslen marken ger den en fantastisk uttrycksförmåga och delikat sammansättning som lyfts av en sorts tro och en exakt tanninstruktur. Det är fortfarande ett av områdets finaste och mest eleganta viner, som förutom sitt omedelbara tilltal också får ett stort djup i flasklagring. Det är också en mer arketypisk Roero än den mer Langhe-liknande Roero Ròche d 'Ampsèj.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.

Andra populära produkter