Maison Tardieu-Laurent, Tavel Rosé Vieilles Vignes Øko 2021

199.00 kr.

Maison Tardieu-Laurent, Tavel Rosé Vieilles Vignes Øko 2021

category label Eko

Maison Tardieu-Laurent, Tavel Rosé Vieilles Vignes Øko 2021

Serving tips

Aperitif
Fisk på grillen
Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Om produkten

Vinet produceras på 60% Grenache, kompletterat med 30% Cinsault och 10% Syrah, allt från mer än 50 år gamla vinstockar. Druvorna pressas så snart de anländer till Tardieu-Laurens källare i Lourmarin efter en körning i en kylbil på cirka 80 km. närvarande. Vinet fermenteras i cement utan främmande jäststammar och mognar därefter "sur Lie" på samma plats i 6 månader där det också är, eftersom du strävar efter rund finess, får slutföra sin malolaktiska jäsning innan det är dags för tappning.

Ett litet genistycke från Michel Tardieus hand, som särskilt utvecklas i sällskap med mat. Mild, rik och mycket välstrukturerad rosé med en (utan jämförelse annars) nästan vinröd känsla, som det är svårt att inte bli lite kär i. Blommande och snyggt kryddat med massor av solvärmda hallon och saftiga meloner som bara inte kan maskera de underliggande skikten av fin mineralitet. Vi tvekar inte att kalla detta en magnifik gastronomisk rosé.

Prova med hummerröra med stekt grön sparris och njut av det i stora rymliga glas.

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.